Zamieszczone przez macieks
[O1] Kamień, klima, kontrolka oleju
Zwiń
X
-
[O1] Kamień, klima, kontrolka oleju
No i przyszło do mnie szczęście.
Jadąc polną drogą, powoli, nie więcej niż 10kmh, napotkałem kamień, wydawało mi się że dam radę, po najechaniu tylko było słychać dźwięk jak się przetaczał pod. Zaraz po tym zgasł wyświetlacz klimatronika i przestało wiać. Do domu blisko więc po pobieżnym rzucie oka dojechałam. Już na parkingu kontrolka oleju raz się zapalała ( pomarańczowa ), raz nie, na bagnecie olej w zakresie, mniej więcej tyle ile było, w końcu zapaliła się na czerwono, na bagnecie olej w zakresie i już się nie próbowałem więcej. Klima cały czas nie działała, wyświetlacz również.
Z tego co udało mi się wypatrzeć to osłony nie są strasznie zdemolowane, widocznych wycieków brak.
Obdzwonieni mechanizatorzy mówią że może czujnik dostał, stąd wariuje, ale co z klimą nie wiedzą. Pasek wielorowkowy na swoim miejscu.
I pytania, może ktoś się spotkał z taką przygodą i jakie były tego koszty i czy da się to ewentualnie naprawić z AC ( Hestia )
mały updejt
sprawa z klimą rozwiązana - spalił się bezpiecznik
prawie 4 godziny od uderzenia olej jest dalej ( zimny silnik ), nie ma widocznego ubytku na bagnecie, kontrolka świeci na czerwono.
Jest szansa że to tylko czujnik poziomu?
-
-
najpewniej zagięta miska i przyduszony smok, stąd spadek ciśnienia smarowania i czerwona kontrolka.www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
Komentarz